Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суму Нобелівської премії збільшено на 1 млн шведських крон

Рада директорів Нобелівського фонду прийняла рішення про те, що Нобелівська премія 2017 року становитиме 9 млн шведських крон (приблизно 1 млн 119 тис. доларів США). Таким чином суму премії збільшено на 1 млн шведських крон (близько 124 тис. доларів США) порівняно з попереднім роком. Про це повідомляє пресс-служба фонду.

"З оголошенням нобелівських лауреатів 2017 року, запланованому на наступний тиждент, ми раді повідомити, що в цьому році підвищуємо суму призів на мільйон шведських крон. Нобелівська премія виступає за науку, гуманізм і міжнародну співпрацю. У той час, коли знання і факти піддаються сумніву, ці цінності важливіші, ніж будь-коли", - заявив голова Нобелівського фонду Карл-Хенрік Хельдін.

Розмір Нобелівської премії скоротили з 10 до 8 мільйонів шведських крон у 2011 році. У той самий час було реалізовано розширену програму зміцнення фінансів Нобелівського фонду. Хоча для посилення фінансування Фонду на довгостроковій основі будуть потрібні подальші дії, ситуація на сьогодні вважається стабілізованою, відзначають у фонді.

Нобелівський фонд створено в 1900 році з метою виконання заповіту Альфреда Нобеля. Основна місія Фонду - управляти фінансовими активами, залишеними Альфредом Нобелем після своєї смерті, а також великою інтелектуальною власністю, яка накопичена при врученні Нобелівських премій.

Нобелівських лауреатів 2017 року оголошуватимуть починаючи з 2 жовтня.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ