Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Супрун попросила українське громадянство для російського медика ПДМШ

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попросила президента Петра Порошенка надати українське громадянство медику Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова росіянці Ользі Симоновій. Про це сказав на прес-конференції в Інституті Горшеніна Геннадій Друзенко, співзасновник і керівник ПДМШ ім. Миколи Пирогова.

"Є істотні зрушення у справі Ольги Симонової. Першою ознакою радикальних змін у МОЗ стало те, що подання на президента України, якого ми вимагали від початку квітня - у Квіташвілі, потім у Шафранського, - було зроблено протягом п'яти робочих днів. На сьогодні в Ольги є офіційне подання, підписане Уляною Супрун, з проханням прийняти її в громадянство України як особу, яка має особливі заслуги перед Україною", - сказав він.

Друзенко підкреслив, що 28-річна Симонова провела на фронті вже два роки. Спочатку вона була медиком-волонтером у підрозділі "Північ", батальйону "Золоті ворота". Потім у квітні-вересні 2015 року працювала парамедиком евакуаційної бригади ПДМШ ім. Пирогова в населених пунктах Бахмут і Луганське Донецької області, а також у Попасній Луганської області. У вересні 2015 - березні 2016 була волонтером медичної служби полку "Дніпро-1".

Керівник ПДМШ також повідомив, що Симоновій днями вручили посвідчення учасника бойових дій.

Стаття 9 закону України "Про громадянство" визначає умови прийняття у громадянство України громадян іноземних держав. Однією з таких умов є безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх п'яти років. Водночас ч.3 ст.9 вказаного закону містить виняток із зазначеної норми для осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, і осіб, прийняття яких у громадянство України становить державний інтерес для України.

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Пирогова - волонтерський проект, у рамках якого медики з різних міст України їдуть працювати в зону АТО. Шпиталь розпочав свою роботу в грудні 2014 року в Кураховому. Сьогодні медики допомагають військовим і цивільним у Луганській області безпосередньо біля лінії фронту. Проект об'єднує медиків, які треновані за стандартами тактичної медицини.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ