Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Суркіс: Мене здивувала відповідь Конькова, що ФФУ впорається самостійно

Віце-президент UEFA Григорій Суркіс прокоментував програмі Профутбол рішення FIFA покарати Україну за дії вболівальників.

"Для мене особисто немає ніякої різниці, яких історичних персонажів вважають національними героями - це особиста думка кожної людини. Для мене існує український уболівальник. Але я не буду брати участь у політичних розбираннях на стадіоні. Я не хочу бачити нацизм, расизм і все те, що заборонено в цивілізованій Європі.

Ми повинні розуміти, що яке б рішення не винесла FIFA, нам з цим рішенням жити. 12 вересня UEFA спільно з Євросоюзом провели спеціальну конференцію щодо забезпечення безпеки на стадіонах. Був заклик представництвам країн допомагати футбольним асоціаціям придушувати прояви нацизму і расизму на стадіонах. Тому ФФУ може повною мірою розраховувати на органи державної влади у вирішенні цього питання.

Я зателефонував президенту ФФУ Анатолію Дмитровичу Конькову в п'ятницю ввечері і сказав про це. Я не дію за принципом "якщо гора не йде до Магомета, то Магомет іде до гори". Не стояти ж мені з простягнутою рукою під ФФУ. Але тут, зазначу, я готовий постаратися допомогти, якщо мене ознайомлять з матеріалами, з листуванням, що велося між FIFA і ФФУ. Мене здивувала відповідь Анатолія Дмитровича. Він сказав, що допомога моя не потрібна - Федерація впорається самостійно.

Перш за все потрібно вибудувати алгоритм, про який я говорив вище, який би довів, що це - одиничний випадок, що Україна не має відношення до культивації нацизму. І разом з тим потрібно вжити всіх дій, спрямованих на те, щоб подібні дії ніколи не повторювалися. Тому що зараз 20-30 молодиків можуть перешкодити Україні в рівній боротьбі з Польщею розіграти путівки на Мундіаль", - розповів Суркіс.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 27 вересня, дисциплінарний комітет FIFA покарав збірну України за расизм уболівальників матчем без глядачів, а стадіон у Львові не зможе побачити ігри національної команди аж до закінчення відбіркового раунду до Чемпіонату світу 2018 року.

Віце-президент UEFA Григорій Суркіс пообіцяв допомогти ФФУ переконати FIFA і скасувати дискваліфікацію харківського стадіону на матч Україна - Польща в Харкові.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ