Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суспільне вироблятиме програми у форматі HD

ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" закупила повний комплект техніки і програмне забезпечення для виробництва спортивних програм у форматі HD. Це перша така велика закупівля обладнання за останні п'ять років. Про це було повідомлено 28 грудня на сайті «UA: Суспільне мовлення».

Як зазначив голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія, відтепер Суспільне зможе виготовляти спортивні програми в роздільній здатності 1920х1080, що суттєво покращить якість зображення.

"Ми провели тендер через систему ProZorro і закупили на 23 млн гривень нове обладнання, з яким працюватимуть журналісти й оператори Суспільного. Тепер у нас є повна HD-комплектація для ПТС на 7 камер, обладнаних усім необхідним. Ми зможемо частіше виїжджати і знімати лайв-трансляції, робити ще більше якісних програм", – розповів Зураб Аласанія.

Також у рамках тендеру, крім обладнання для ПТС, придбали сховище довготривалого зберігання програм, серверне обладнання, обладнання для виробництва контенту на цифрових платформах, супутникові приймачі для прийому спортивних програм і програмне забезпечення для автоматизації процесів програмних відділів усіх філій.

Завдяки тендерній системі вдалося заощадити 4 млн гривень. Ці кошти спрямували на закупівлю нового контенту для Суспільного. Так, серед іншого, вже закуплено норвезький телесеріал у жанрі фантастичного трилеру "Окуповані", який отримав широкий розголос у країнах Європи.

Нагадаємо, з грудня 2017 року три телеканали Суспільного – UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА і UA: КРИМ – мовлять у широкоекранному форматі 16:9.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ