Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суспільство мляво підтримує петицію на захист ЗНО

Попри високий рівень підтримки суспільством системи зовнішнього незалежного оцінювання, електронну петицію на його підтримку протягом тижня підписали менше 1 500 осіб. Петиція містить заклик до президента вжити заходів щодо забезпечення можливості проведення ЗНО в Україні у 2016 році. Про це повідомив сайт osvita.ua.

Віктор Громовий, автор петиції, зазначає, що ситуація яка зараз склалась навколо Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) ставить під сумнів можливість успішного проведення ЗНО у 2016 році.

"Зараз робота Українського центру оцінювання якості освіти практично паралізована, а підготовка до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році призупинена", - йдеться у тексті петиції.

Обґрунтовуючи факт унеможливлення роботи УЦОЯО автор наголошує, що вилучення правоохоронними органами частини серверного обладнання унеможливили доступ до баз даних і програмного забезпечення працівникам центру, а в УЦОЯО продовжується відтік фахівців.

"З огляду на це, просимо підписати відповідний указ, який би передбачав комплекс невідкладних заходів для відновлення нормальної роботи Українського центру оцінювання якості освіти та запустив технологічний процес проведення зовнішнього незалежного оцінювання -2016", - йдеться у петиції.

Як відомо, електронна петиція, що адресована президенту, має бути розглянута за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян. У разі збору необхідної кількості підписів на сайті Офіційного інтернет-представництва буде оголошено про підтримку або не підтримку петиції.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ