Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Свіржський замок і надалі буде культурно-відпочинковим центром творчих спілок -- Василь Івановський

„Я мав розмову з Миколою Габрелем і ми дійшли до спільної думки, що Свіржський замок буде передано в концесію. Однак концесіонер повинен буде дотримати певних зобов`язань. По-перше – замок повинен мати наперед визначену функцію, а саме він залишитися культурно-відпочинковим центром творчих спілок. Крім того, інвеситор повинен представити проектно-кошторисну документацію, забезпечити проведення ремонтно-реставраційних робіт, забезпечити вільний доступ туристів”. Так прокоментував „Гал-info” ситуацію з передачею в концесію Свіржського замку начальник управління охорони культурної спадщини львівської ОДА Василь Івановський.
За словами Івановського, відмінність концесії від оренди полягає в тому, що концесіонер не повинен платити орендну плату, натомість має можливість вкладати ці кошти в реставрацію. „За підрахунками, орендна плата за Свіржський замок повинна становити близько 30-ти тисяч доларів щомісяця. Навряд чи знайдеться інвестор, який орендуватиме об`єкт за такі гроші і ще вкладатиме кошти в його реставрацію”, -- каже Івановський.
Прибуток концесіонера складатиме плата за різноманітні заходи, які будуть проводитися в замку – конференції, зібрання, проживання на території замку чи пансіонату, харчування, організація весіль тощо.
Нагляд за дотриманням інвестором умов концесії здійснюватиме структура під назвою „Заповідник „Замки Львівщини”, яка наразі щойно створюється.
Начальник управління запевняє, що конкурс з вибору концесіонера буде максимально прозорим за участі представників міністерств, місцевої влади, депутатів, громадських організацій. 
Нагадаємо, що Кабмін дозволив передати у концесію три львівських замки. Про це йдеться у постанові уряду від 21 листопада, – повідомляє офіційний веб-сайт Верховної ради України. До переліку об`єктів, на які дано дозвіл а передачу в концесію входять: замок у с. Свірж Перемишлянського району (1484 рік) - пам`ятка архітектури національного значення; замок у с. Старе Село Пустомитівського району (XVI-XVII ст.) – пам`ятка архітектури національного значення і палац у с. Тартаків Сокальського району (XIX ст.) - пам`ятка архітектури національного значення.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ