Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Світ має об’єднатися проти тероризму, де б він не відбувався – в центрі Парижу чи на Сході України, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Словенії Борутом Пахором, який перебуває в Україні з одноденним візитом. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Під час зустрічі президенти приділили особливу увагу обговоренню безпекової ситуації в Європі, особливо в контексті останніх жахливих подій у Парижі. «Наша позиція абсолютно чітка – ми разом з Французьким народом, ми пліч-о-пліч стоїмо у боротьбі з тероризмом, ми вдячні Франції за потужну підтримку України. Сьогодні весь світ повинен вжити рішучих заходів для того, щоб не допустити повторення терористичних атак. Подібні жертви в центрі Європи в XXI столітті неприпустимі. Весь світ сьогодні має об’єднатися проти тероризму, де б він не відбувався – в центрі Парижу чи на Сході України», – наголосив Президент України.

Президент України поінформував свого словенського колегу про ситуацію на Сході країни та наголосив на тому, що останні події на Донбасі свідчать про невиконання Росією її зобов’язань за Мінськими домовленостями. Глава держави відзначив необхідність дуже чіткої координації дій в Європейському Союзі, в тому числі і щодо продовження санкцій.

Президенти обговорили питання європейської інтеграції України та хід реформ, які здійснюються в Україні з метою покращення бізнес-клімату та боротьби з корупцією. Президент висловив вдячність за підтримку зусиль України в запровадженні безвізового режиму з Європейським Союзом внаслідок виконання програми реформ, а також за підтримку євроінтеграційних прагнень нашої держави.

Президент висловив вдячність за відчутну допомогу з боку словенських друзів для українців, які постраждали від російської агресії на Донбасі. Цього року 120 українських дітей відпочили на узбережжі Адріатичного моря. Словенія також забезпечила проходження курсу лікування та реабілітації чотирьох українських військовослужбовців, поранених в ході АТО на Донбасі.

Президент України прийняв запрошення Глави Словенської держави здійснити візит до Словенії в першому півріччі наступного року. Серед широкого кола питань, які можуть стати предметом обговорення під час візиту, Президент України назвав скасування плати за візи для українців, які приїжджають до Словенії на навчання.

Зустріч відбулася у Палаці Потоцьких у Львові напередодні першої гри національних збірних із футболу у плей-офф на Євро-2016.

Говорячи про сьогоднішню зустріч футбольних збірних України та Словенії, Президент сказав: «Кожний із нас, звичайно, вболіває за свою збірну і бажає бачити саме її на чемпіонаті Європи. Але переконаний, що незалежно від результатів цього футбольного поєдинку, дружній характер та відверта атмосфера наших відносин із Словенією залишаться без змін. Нехай переможе найкращий».

У свою чергу, Президент Словенії відзначив, що вже вдруге в Україні після інавгурації. «Ми підтримуємо незалежність України та її право на суверенітет. У нас немає суперечностей з Україною, крім сьогоднішнього матчу», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ