Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світ темряви: у Львові відбулася благодійна вечеря BLACK BOX

1/3
Доторкнутися до світу незрячих людей, відчути життя на дотик і скуштувати три страви у повній темряві отримали можливість 60 львів’ян, які стали гостями унікальної благодійної вечері «BLACK BOX Львів». Захід організовано Міжнародним благодійним фондом «Давай допоможемо» у рамках проекту «BLACK BOX».

Акція «BLACK BOX Львів» пройшла 20 жовтня 2016 року у готелі «Панорама». Її мета – закупівля принтеру Брайля для Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ», вартість проекту – 265 тисяч 200 гривень.

Захід відвідали відомі львівські бізнесмени, політики, громадські діячі, представники засобів масової інформації. Настрій вечері створив талановитий цимбаліст, фіналіст конкурсу «Україна має талант» Петро Сказків.

Гості вечора потрапили до ресторанної зали готелю «Панорама» із зав’язаними очима. Тримаючись один за одного, вони рушили до своїх столиків за допомоги волонтерів та офіціантів. Під керівництвом ведучого учасники заходу навпомацки ознайомилися із місцем дії та своїми сусідами. Після того їм була запропонована вечеря, яка включала три переміни страв – салат, основну страву і десерт. При цьому гостям не повідомлялося, що саме вони куштують. Вечеря тривала годину, після чого гості зняли пов’язки та обмінялися відчуттями і враженнями від отриманого досвіду.

Загалом під час акції «BLACK BOX Львів» було зібрано 100 тисяч 500 гривень. Аби зібрати повну суму коштів на принтер, фонд «Давай допоможемо» працюватиме з представниками місцевого бізнесу.

Ольга Бондаренко, директор Благодійного фонду «Давай допоможемо»: «Ми вже провели «BLACK BOX» в Києві та Одесі, загалом нам вдалося залучити понад 600 тисяч гривень. На ці кошти було закуплено два принтери Брайля, а також зроблено операції на очі п’ятьом дітям. Зараз ми ставимо собі за мету придбати принтер Брайля для незрячих львів’ян, щоб місцеве товариство сліпих не було залежне ні від кого».

Проект «BLACK BOX» триває. Наступна акція запланована на початок 2017 року.

«BLACK BOX» – це всеукраїнський благодійний проект, що має на меті наповнити спеціалізованою літературою бібліотеки та школи для незрячих людей шляхом придбання принтерів Брайля у найбільші обласні центри України. Проект передбачає організацію у різних містах України гала-вечерь для представників місцевої еліти, де відвідувачі не просто жертвують кошти на благодійність, а й на декілька годин занурюються у повну темряву, що дозволяє їм доторкнутися до світу незрячих людей. Проект «BLACK BOX» було визнано найкращим інноваційним проектом на всеукраїнських конкурсах «Ukrainian Event Awards» та «Благодійна Україна – 2015».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ