Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Світовий банк і уряд Польщі дадуть Україні багатомільйонні кредити на будівництво доріг - Яценюк

Уряд Польщі прийняв рішення про виділення Україні 100 млн євро "довгого кредиту", а Світовий банк надасть 800 мільйонів доларів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду 31 березня.

За його словами, половина "польських" грошей буде спрямована на будівництво автошляхів до міжнародних пунктів пропуску на кордоні. Світовий банк надав кредит на будівництво автошляху "Полтава — Харків". 

"Але ми домовилися поділити цю суму - половина піде на "Полтава-Харків", а решта - на ремонт чинних доріг. Тому що стан дорожнього покриття в країні просто жахливий", - зазначив Яценюк. 

Прем'єр нагадав, що уряд виділив 1,7 мільярда гривень на "ямковий" ремонт доріг. Крім того, 700 мільйонів виділено на дороги в Західних областях України. 

Глава уряду наголосив на важливості контролю за якістю будівництва і використанням коштів під час будівництва та ремонту автошляхів. 

"Вибіркові перевірки по якості і по використанню. Бо відомі злодійські схеми в "Укравтодорі". Щоб у них там не було свята з цього приводу (виділення коштів. І щоби Арсен Борисович (Аваков ) "не відволікав" їх від роботи по ремонту доріг", - сказав Арсеній Яценюк.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ