Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світовий конґрес українців привітав Закон України “Про освіту”

"Закон України “Про освіту”, який 5 вересня 2017 р. прийняла Верховна Рада України та 25 вересня 2017 р. підписав Президент України, дозволить провести глибоке реформування системи освіти в Україні та увійти їй до європейського освітнього простору". Про це йдеться у заяві СКУ.

"Протягом останніх років СКУ співпрацював з Міністерством освіти і науки України у питаннях вивчення досвіду різних країн світу та використання його в проведенні реформи освіти згідно з сучасним міжнародним досвідом. Зокрема Голова Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради СКУ Оксана Винницька-Юсипович, яка є Радником Міністра освіти і науки України, долучилася до створення оновленого Державного стандарту загальної середньої освіти України.

СКУ та його Представництво в Україні неодноразово на різних рівнях підтримували проект Закону України “Про освіту” у процесі його обговорення.

Крім того, СКУ підтримує рішення України звернутися до Ради Європи для проведення експертизи та консультацій  щодо специфіки цього нового закону з огляду на реакцію на нього деяких іноземних урядів.

“Світовий Конґрес Українців щиро вдячний всім освітянам діяспори, які протягом останніх 25 років приклалися до змін та розвитку освіти в Україні. Прийняття нового Закону України “Про освіту” й підписання його Президентом України - це спільний успіх українців цілого світу,” – заявила Голова Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради СКУ Оксана Винницька-Юсипович.

“Світовий Конґрес Українців буде продовжувати активно працювати з Міністерством освіти і науки України, щоб запевнити, що освіта в Україні завжди буде відповідати найвищим міжнародним стандартам,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ