Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Світовий конґрес українців закликав Трампа зустрітись із Порошенком

У листі до Президента Сполучених Штатів Америки від 15 червня 2017 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій закликав Президента Дональда Трампа зустрітися з Президентом України Петром Порошенком перед будь-якою зустріччю з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, щоб повністю зрозуміти виклики, перед якими постала Україна в своїх зусиллях захистити свою територіальну цілісність і одночасно забезпечити мир і безпеку в регіоні. Про це повідомили в СКУ

У цьому листі Президент СКУ привернув увагу до прогресу України на шляху до повної європейської інтеграції, акцентувавши на двох недавніх великих досягненнях: а) офіційному підписанні 17 травня 2017 р. Регламенту про безвізовий режим для громадян України до держав, що входять до Шенгенської зони, та б) схваленні 30 травня 2017 р. ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною Сенатом Нідерландів.

Евген Чолій також відзначив прогрес України в проведенні реформ і антикорупційних заходів у той самий час, коли захищає себе від жорстокої гібридної війни, яку більше трьох років веде проти України Російська Федерація.

“Світовий Конґрес Українців впевнений, що українці можуть і надалі розраховувати на підтримку Сполученими Штатами Америки суверенітету і територіальної цілісності України,” - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ