Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Свобода» і далі скасовуватиме двоставковий тариф

24 листопада 2011 року на сесії Львівської міської ради депутати не подолали вето міського голови на рішення депутатського корпусу про скасування двоставкового та встановлення сезонного тарифу на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Про це повідомила прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

За словами голови фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській міській раді Руслана Кошулинського, свободівці проведуть консультації з депутатськими фракціями інших політичних сил, аби таки скасувати двоставковий тариф у місті, який є незаконно ухвалений та визискувальний щодо городян.

«Судячи з обговорення цього питання та з самого голосування, бачимо, що депутати інших фракцій нарешті усвідомили важливість низки критичних зауваг мешканців щодо функціонування в місті двоставкового тарифу. Городяни на зустрічах з депутатами однозначно заявили, що цей тариф незаконний та визискувальний для них. Зокрема львів'яни нарікають на форму сплати за послуги, адже сплачують її не виробникові «Львівтеплоенерго», а нав’язаному міськвиконкомом посереднику – ЖЕКам. Згідно з статутом ЖЕКів, вони не мають на це юридичного права, ба більше, за послуги посередництва ще й збирають з городян майже 4% за «послуги». Міський голова максимально гальмує скасування цього здирницько-сформованого тарифу, розуміючи, що втратить можливість керувати фінансовими потоками, які надходять через ЖЕКи. Припускаємо, що це дає змогу команді Садового використовувати кошти в своїх корисливих цілях, а не надавати їх виробникові «Львівтеплоенерго» та «Львівводоканал», – зазначив Руслан Кошулинський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ