Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: “Свобода мала ціну перегляд фільму в “Тюрмі на Лонцького
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

“Свобода мала ціну” перегляд фільму в “Тюрмі на Лонцького”

Національний музей-меморіал "Тюрма на Лонцького" запрошує всіх охочих, до перегляд фільму канадсько-українського режисера Юрія Лугового про долю українців у канадській операції з інтернування в часі І Світової Війни під назвою "Свобода мала ціну" ("Freedom Had a Price")

Шлях ранніх українських поселенців до втілення канадської мрії не був простим ніколи. Втім, є епізоди в цій історії, які вражають своєю несправедливістю і трагічними наслідками.

Впродовж Першої світової війни значна частина канадських українців опинилася в статусі “ворогів", будучи формально підданими Австро-Угорщини. Це понесло за собою переслідування і утиски у всіх можливих правах, зокрема позбавлення волі. Ув'язнення в таборах вплинуло на цілі покоління канадських українців, про що не не говорилося тривалий час після сумнозвісних подій. 

Тема не менш актуальна для сучасних поколінь українців, зокрема емігрантів, у світі, де досі є місце для експлуатації та визиску однією людиною іншої. А ще, цей досвід повинен бути переосмислений і посісти належне місце в загальній історії України

Всупне слово дослідниці Устини Стефанчук - "Найгірший час бути українцем в Канаді”. Устина Стефанчук – дослідниця, мандрівниця, докторантка УВУ в Мюнхені. Мешкає в Едмонтоні (Канада)

Час: 20 березня о 17.00

Місце: Національний музей-меморіал "Тюрма на Лонцького", вул. С. Бандери 1, Львів

Фільм транслюватиметься мовою оригіналу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ