Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Свобода” невдоволена розміщенням своїх плакатів на виборчих дільницях

Офіційні спостерігачі від ВО “Свободи” виявили низку правопорушень під час сьогоднішнього голосування на виборчих дільницях, зокрема і у Львівській області. Як повідомила сьогодні на прес-конференції кандидат у нардепи від цієї політичної сили Ірина Фаріон, у Золочеві на ДВК №92 не складено акт про початок голосування. Станом на 7.57 ранку його тільки складали, і спостерігачі відмовилися його підписувати, оскільки кандидата у народні депутати не було допущено на дільницю.
Також на цій же дільниці спостерігачі від ВО” Свобода” виявили, що плакати за БЮТ і НУ-НС розвішені на видному місці, а плакати усіх інших політичних сил – в абсолютно у невидних місцях. А згідно із законодавством, якщо, наприклад, ВО “Свобода” №16 у списку виборців, то у такій послідовності повинен і бути вивішений плакат цієї політичної сили.
“У селі Пирятин деякі особи голосували по кілька разів. Наші спостерігачі склали відповідний акт”, - зазначила Фаріон.
Вона також повідомила про те, що у 117-му ТВО у селі Гаї Смолянські бюлетень для голосування видали за посвідченням депутата районної ради. Про це також складено відповідний акт про порушення. У 112 ТВО, на ДВК №36 у місті Львові 100 виборців не змогли себе знайти у списках для голосування.
“Станом на 16.15 у 117 ТВО у місті Броди їздив автомобіль із символікою Блоку Юлії Тимошенко, пасажири якого агітували віддавати голоси за цю політичну силу. У місті Золочів, у 115 ТВО, на 129 дільниці голова комісії Володимир Бондар від блоку БНУНС вкинув в урну 4 бюлетені для голосування. Офіційний спостерігач від “Свободи” Катерина Синицька намагалась перешкодити цьому, на що він зазначив: “Не заважайте нам морально працювати”. Цей скандал стався 15 хвилин тому і ми ще про нього не один раз почуємо, оскільки це явне порушення виборчого законодавства”, - зазначила кандидат у нардепи від “Свободи”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ