Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Свобода» отримала аванс і пройшла в парламент, але треба стримати «гарячі голови», - Гарань

ВО «Свобода» отримала вдвічі більше, ніж їй прогнозували. Це стало результатом того, що влада проводить русифікаторську політику. Окрім того, це реакція на соціальну політику влади. Тому такий результат – це контрреакція на дії влади. Таку думку сьогодні, 1 листопада, в коментарі Гал-інфо висловив політолог Олексій Гарань.

«Значна частина людей, які проголосували за «Свободу», не є її базовим електоратом. Партія отримала великий аванс від виборців. Багато вирішило голосувати за «Свободу» в останній момент, коли пройшов клич «Голосуйте за «Свободу», бо вони повинні бути у парламені, бо без них перемоги опозиції не буде. Тому поміркований електорат прийняв цей клич і проголосував за цю політичну силу, щоб не згоріли голоси. Це великий аванс для «Свободи», - зазначив політолог.

Олексій Гарань також зазначив, що, судячи із заяв владних політтехнологів, стає зрозумілим подальший план влади.

«Вже почали говорити про те, що парламент перетвориться на поле битви комуністів і «Свободи». Влада буде намагатися показити те, що є крайні радикальні політичні сили, а є, так би мовити, ми, які пропонуємо вам стабільність. «Свободі» важливо не дати втягнути себе у цю сутичку, а оскільки знаємо що у них є «гарячі голови», то це серйозний виклик для них», - заявив політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ