Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Свобода» вимагає відставки очільника ОДА

Сьогодні, 15 листопада, Рівненська обласна організація ВО «Свобода» пікетувала місцеву ОДА з вимогою припинити владний бандитизм та корупцію на Рівненщині, а також негайно відправити у відставку Василя Берташа з посади голови Рівненської ОДА й висловити недовіру міському голові Рівного Володимиру Хомку, оскільки саме ці дві особи несуть особисту відповідальність за соціально-економічну ситуацію та корупційні діяння на Рівненщині. Йдеться, зокрема, про 700 мільйонів грн. (за даними КРУ), неефективно використаних за останні два роки. Повідомила прес-служба партії.

Свободівці прийшли під стіни ОДА з гаслами: «Сьогодні підпал авто свободівців – завтра прийдуть по тебе!», «Геть корупціонерів з влади!», «Зупинимо владний тероризм!», «Лжегосподарників – до відповідальности!», «Свободу» не залякати!», «Берташа – у відставку!», «Казнокрадів – у відставку!».

«Ми ніколи не сподівалися, що на двадцятій річниці Незалежности знову пригадаємо ті 90-ті роки, коли підпалювали та підривали автівки, аби залякати людей. Вони роблять це вже не вперше. У Радивиліському районі людину вивезли у ліс на машині голови адміністрації та побили. У Рівному директору спортивної школи прямо в чиновницькому кабінеті начальника спорту завдали тілесних ушкоджень.

Сьогодні ми вийшли під стіни адміністрації, аби засвідчити свою позицію і показати, що ми їх не боїмося. Ми вимагаємо відставки голови ОДА Василя Берташа. Ми не боїмося ні підпалів, ні погроз! Ми – свободівці, українські націоналісти – і йдемо кроками Степана Бандери, Романа Шухевича, Євгена Коновальця та всіх тих, хто віддав життя за Україну. Ми – їхні послідовники, тому такими терористичними методами нас не залякати. Ми будемо боротися за нашу Україну!» – зазначив голова Рівненської обласної організації ВО «Свобода» Олег Осуховський.

16 листопада об 11-00 київська та рівненська міські організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» проведуть пікетування Адміністрації Президента із вимогою припинити владний бандитизм і корупцію на Рівненщині та провести негайне розслідування факту підпалу автомобіля керівника Рівненської міської «Свободи депутата Рівненської міської ради Олексія Бучинського.

Вимоги акції: негайна відставка Василя Берташа з посади голови Рівненської ОДА та висловлення недовіри міському голові Рівного Володимиру Хомку, оскільки саме ці дві особи несуть особисту відповідальність за соціально-економічну ситуацію на Рівненщині та в обласному центрі.

Довідка.

 1 листопада на проспекті Миру невідомі жбурнули пляшку із запалювальною сумішшю в авто керівника Рівненської міської «Свободи» депутата Рівненської міської ради Олексія Бучинського. «Свобода» пов'язує цей інцидент з принциповою позицією фракції ВО «Свобода» у Рівненській обласній, міській та районних радах.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ