Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Свобода» знайшла темні плями в минулому регіонала Грещука

Прокуратура Буського району Львівської області порушила кримінальну справу, у якій фігурує голова фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді Ігор Грещук. Про це сьогодні, 12 вересня, під час прес-конференції заявила голова Львівської обласної організації ВО «Свобода», голова фракції у Львівській обласній раді Ірина Сех.

За словами Ірини Сех, у травні на адресу голови Львівської обласної ради Олега Панькевича надійшло звернення від керівництва банку «Надра», у якому вони попросили вплинути на одного зі своїх найбільших боржника.

"Один з найбільш проблемних позичальників банку у Львівському регіоні є ТОВ „Ріо-Міст" (Львівська обл., м. Буськ, вул. Майдан Незалежності,10, код ЄДРПОУ 32124262), керівником якого в особі депутата Львівської обласної ради Грещука Ігоря Станіславовича нанесено збитків ПАТ КБ "Надра" на суму 17,6 млн грн, - йдеться у зверненні. - Враховуючи, що на даний час п. Грещук Ігор Станіславович є депутатом у Львівській обласній раді IV скликання, голова фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді, член Партії регіонів, член комісії з питань інвестиційної та регуляторної політики, ПЕК, енергоефективності і розвитку підприємництва, представник інтересів територіальної громади (клієнтів банку), - не може порушувати чинні закони України".

Токож у зверненні, зазначено, що згадане підприємство у 2007-2008 рр. отримало в банку кредити на проведення реконструкції будинку "Універмагу", закупівлю будматеріалів та поповнення обігових коштів. Предметом іпотеки стала згадана будівля.

І начебто з метою неповернення боргу керівник ТОВ "Ріо-Міст" вдається до протиправних дій. Зокрема, попри те, що будівля за адресою м. Буськ вул. Петрушевича, 3 є в заставі ПАТ КБ "Надра", змінює назву споруди з "будівля універмагу" на "будівля торгівельного центру", а також міняє поштову адресу на м. Буськ, вул. Петрушевича, 3 6, і в подальшому, не повідомивши Банк, реалізується заставне майно ТОВ ТВК "Львівхолод" (директор - депутат Львівської обласної ради Козак Б.І).

"Слід зважити, що за цим фактом прокуратурою Буського району Львівської області 26.07.2010 р. порушено кримінальну справу № 153-0153 за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 а. 364 КК України за фактом відчуження частини належної ТОВ «Ріо-міст» будівлі універмагу, що складає предмет іпотеки.

Виходячи з вищенаведеного, просимо Вас надати справедливу оцінку депутату Грищуку І.С. як директору ТОВ "Ріо-міст" по відношенню до ПАТ КБ "Надра", адже, на думку Банку, його дії не сумісні з етикою депутата, обумовленою пунктами 2, 3 частини першої статті 8 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", - йдеться у зверненні.


«Відбулася серйозна оборудка, і це вже не жвачки чи чупачупси. Коли Грещук йшов в депутати, то справу закрили, бо йшов він від Регіонів і мав серйозний дах», - заявила Ірина Сех.

Вона також додала, що очікуватиме результату від цієї прес-конференції, сподіваючись, що справу проти Грещука знову відкриють.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ