Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Святкування 750-річчя Львова урочисто відкрито

Приблизно годину тому у Львівській опері розпочалося офіційне відкриття урочистостей з нагоди 750-річчя нашого міста. Як повідомив у своєму вступному слові міський голова Львова Андрій Садовий, на офіційне відкриття свята прибуло три президенти з дружинами, 25 надзвичаних і повноважних послів, члени уряду, народні депутати та представники міжнародних делегацій. Щоправда, зал Львівської опери, який має 950 місць, не був вщерть заповнений.

„Я багато років вже веду власний діалог зі Львовом, попри те, що змінюється ситуація і влада в місті, незмінним залишається почуття соборної української вдячності до Львова”, – наголосив Президент України Віктор Ющенко.
„Мені дуже приємно прийняти від Президента України запрошення на святкування 750-річчя Львова. Львів, на мою думку, має бути прикладом співпраці для різних народів і різних культур, адже це місто ввібрало в себе дуже багато культурних традицій різних народів, львівське коріння мають і тисячі поляків. Я вважаю, що те, що сьогодні у Львові зібрались президенти України, Литви та Польщі, дуже знаменно – тільки спільно ми зможемо вибороти достойне місце в Європі”, — сказав президент Польщі Лєх Качинський.
Також з привітальним словом виступив президент Литви Валдас Адамкус.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ