Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сихівський трамвай спричиняє затори на вул. І. Франка - прозріння у Ратуші

Через дорожні затори на вулиці Івана Франка при русі трамваїв в бік центру, ЛКП "Львівелектротранс" в режимі експерименту прийняв рішення тимчасово зняти зупинку "вул. Шухевича" для трамваїв маршрутів № 3, 8 та 11, кінцева яких розташована на площі Соборній. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів в.о. начальника служби диспетчеризації та організації руху Володимир Забавський, це рішення є вимушеним. «На цій ділянці постійно спостерігаються простої трамваїв. Справа в тому, що зупинка "вул. Шухевича" знаходиться у найвужчій частині вулиці Івана Франка і трамваї та автобуси там постійно блокують рух одне одного. Наше підприємство винесло на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху пропозицію щодо рознесення автобусної та трамвайної зупинки, але воно не було вирішене. Оскільки відстань між зупинками "площа Соборна" та "вул. Шухевича" складає біля 50 метрів, значних незручностей для пасажирів не виникатиме», - додав Володимир Забавський.

Володимир Забавський розповів, що від пасажирів постійно надходили скарги на інтервал руху маршрутів № 3 і 8. Він пояснив, що відхилення від графіків виникали через постійні затори на вулиці Івана Франка. Окрім незручностей для пасажирів, на кожній годині простою одного трамвайного вагона підприємство втрачає біля 175 грн., а на годині простою одного тролейбуса - 110 грн.

«Хвилини простою трамваїв складаються у години, тому через простої електротранспорту протягом року підприємство втрачає фактично мільйони гривень. І це є велика проблема і не тільки "Львівелектротрансу", але і усього міста. Тому на рівні міста потрібно запровадити комплекс заходів по зміні організації дорожнього руху із трамвайним і тролейбусним рухом, щоб зменшити час простою електротранспорту, а значить підвищити ефективність його роботи», - зазначив Володимир Забавський.

Щодо трамвайних маршрутів № 4, 5 і 9, то трамваї цих маршрутів і далі будуть зупинятися на зупинці "вул. Шухевича".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ