Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Силовики викрили велику схему контрабанди продуктів в ОРДЛО

Співробітники прокуратури і СБУ розкрили схему контрабанди продуктів в окуповані бойовиками райони Донецької і Луганської областей, через яку у 2015-2016 роках пройшло товарів на суму понад 1,5 млрд гривень.

Як повідомляють на сайтах Генпрокуратури і СБУ, п'ять осіб організували постачання під виглядом експорту. Пунктом призначення товарів були Грузія, Іран і Азербайджан, але насправді їх везли на територію Росії, після чого вантажі поверталися в ОРДЛО.

Така схема дозволила ділкам ще й отримати 260 млн гривень бюджетного відшкодування з ПДВ. Ці гроші використовували для виробництва металопродукції на території, яку контролює терористична організація "ЛНР".

Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.110-2 (фінансування сепаратизму) Кримінального кодексу. Усіх п'ятьох організаторів повідомили про підозру і обрали їм запобіжний захід у вигляді арешту.

Силовики провели 30 обшуків, у рамках яких вилучено 500 тонн металопродукції, 1 млн гривень готівкою, електронні носії інформації, документи, комп'ютерну техніку.

Накладено арешт на 201 банківський рахунок, який використовували в цій схемі, і 160 вантажівок. Дві фури з вантажем, який нібито мав поїхати в Грузію, зупинили безпосередньо на кордоні з Росією.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ