Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синоптик розповіла, коли втихомириться вітер

В Україні жовтень завершує цьогорічні гастролі потужним вітром. 30-31 жовтня північно-західний вітер досягатиме поривів 15-22, місцями 25-27 метрів за секунду. Про це на своїй сторінці у ФБ пише синоптик Наталка Діденко.

Причина такої різкої зміни погоди - так званий пірнаючий циклон, зазначила вона. 

"Справді, циклон на ім`я Герварт так пірнув, що наслідки хвиль від цього пірнання дуже потужні, драматичні й трагічні. Бо у багатьох країнах Європи - серйозні збитки і навіть людські жертви.В Україні також є вже зведення про шкоду, яку завдав цей циклон. "Пірнаючим" називають циклони, які "пірнають", зазвичай, з північного заходу на південь, південний схід. Ось і Герварт стрибонув, "пірнув" - уууух! - з районів Скандинавії на південь, аж до України, зараз розвертається і вже завтра - уууух! - випірне на Європейську територію Росії, Московську область. "Пірнаючими" зручно називатим такі циклони, бо наше візуальне сприйняття географічних карт з півночі та південь - як згори - вниз", пише синоптик.

То ж, за словами Наталки Діденко, 30-31 жовтня північно-західний вітер досягатиме поривів 15-22, місцями 25-27 метрів за секунду. "Будьте дуже обережними!", - додала вона. 

Йтимуть дощі. Вже сьогодні подекуди дощ переходить у мокрий сніг, завтра цієї фази опадів - мокрого снігу - побільшає.

У південній частині - місцями невеликий дощ.

Температура повітря буде невисокою, протягом дня 31 жовтня +2+7 градусів, на півдні до +7+11 градусів, у західних областях місцями 0-3 градуси тепла.

У Києві завтра дощ та мокрий сніг, ускладниться ситуація на дорогах - переходьте вже сьогодні на зимову гуму, протягом дня +4 градуси. І знову головним ньюсмейкером погоди буде сильний штормовий вітер у столиці!

1 листопада сильний вітер послабне до помірного.

2 листопада почнеться підвищення температури повітря.

"Складна погода, карколомні зміни синоптичної ситуації за короткий період - побережіть своє майно та своє здоров`я", - закликає синоптик. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ