Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Від Садового вимагають конкурс на проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

Львівська обласна державна адміністрація звернулася до міського голови Львова Андрія Садового із вимогою у найкоротший термін оголосити міжнародний конкурс із розроблення проекту рекультивації Львівського полігону твердих побутових відходів. Відповідного листа у вівторок, 29 листопада, підписав голова Львівської ОДА Олег Синютка. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У зверненні очільник області наголошує на тому, що конкурс має відбутися із залученням міжнародних фахівців, за стандартами, що відповідають нормативам ЄС, а також  відповідно до розробленого Львівською обласною державною адміністрацією технічного завдання.  

"Станом на сьогодні Львівська міська рада не здійснює жодних заходів щодо забезпечення стабілізації і ліквідації наслідків трагедії, - йдеться у листі. - Через екологічне лихо на Грибовицькому сміттєзвалищі влада міста зобов’язана у найкоротші терміни врегулювати ситуацію та запобігти техногенній і екологічній катастрофі".

Відтак з метою запобігання негативного впливу на здоров'я населення та довкілля від відходів, які розміщені на полігоні, необхідно провести його  рекультивацію. Існуючий проект рекультивації є неактуальний у зв’язку зі зміною тіла полігону та припиненням розміщення побутових відходів.

"Враховуючи актуальність питання, прошу в найкоротші терміни оголосити міжнародний конкурс для відбору виконавця робіт із проектування рекультивації полігону твердих побутових відходів відповідно до розробленого Львівською обласною державною адміністрацією технічного завдання", - наголосив Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ