Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Сироїд розповіла, як львів’ян взяли у заручники

1/3
Заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд сьогодні, 24 березня, під час панельної дискусії в рамках V Форум місцевого самоврядування розповіла про те, як львів’ян взяли в заручники «сміттєвої блокади», передає кореспондент Гал-інфо.

За її словами, нині українці переживають власний страх і це, на її думку, «добрий стан».

«Ми були в страху авторитаризму під час правління Януковича, в страху під час революції і зараз страх війни. Зараз я переживаю загрозу свободі вже у середині себе. Взяти, наприклад, феномен сміттєвої облради, як феномен несвободи держави, громади і людини. Це ж питання соціальної інфраструктури. Що потрібно для того, щоб облаштувати новий майданчик? Потрібна територія. Місто немає території і стає заручником. Треба фінанси. Завдяки цій ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі вся країна дізналася, скільки коштує рекультивація і побудова сміттєпереробного заводу. Жодне місто не спроможне оплати такі витрати. Щоб взяти позику, профільне міністерство не дає підтвердження на кредити», - розповіла вона.

Також вона наголосила що і самі львів’яни мають розуміти, що це їхнє сміття і їхня відповідальність також.

«Я відчуваю сум через реакцію міст на цю ситуацію. Важливо, щоб міські голови були окремо і щоб їхні голоси були окремо, щоб їх ніхто не скликав, і вони могли захищати один другого. Держава також є невільна у цій ситуації. Це тиск - це від неспроможності інститутів. Перша реакція мала б бути допомога від інститутів, але немає відповідальності, немає їхньої спроможність», - сказала Сироїд.

Вона також додала, що ніхто не подумав про екологічні наслідки.

«Подумайте про геополітику. Як ми усі виглядаємо у цій ситуації? Це ж є невміння бути гідними назовні. Це також і несвобода людини, коли люди стали заручники. Вони розуміють, що це політичне питання», - сказала Оксана Сироїд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ