Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Сироти з Горохівського району відвідали Львів

17 грудня, на свято Великомучениці Варвари, з благословіння Преосвященнішого єпископа Нафанаїла, священики Марянівського і Горохівського благочинь, що несуть послух у соціальних відділах Волинської єпархії УПЦ, влаштували паломництво до Львова дітям сиротам свого району. Дітлахи мали змогу помолитись за Літургією у Свято-Георгіївському кафедральному храмі Львова та поклонитися мощам Св. Великомучениці Варвари. Про це повідомила Волинська єпархія.

Зокрема, у повідомленні сказано: "По особливому тут вшановують вмч.Варвару і вважають її покровителькою православних львів’ян, адже у 1945 році до цього храму було доставлено частку її мощей – ліве ребро.По закінченні богослужіння молодіжка Свято-Георгіївського храму почастувала паломників теплим чаєм та львівськими пирогами. Після цього відбулась зустріч діток із Преосвященнішим єпископом Філаретом, під час якої, юні гості вітали владику та заспівали декілька пісень. Архіпастир звернувся до діточок, привітав їх зі святом та подарував кожному подарунки, у вигляді духовної літератури і солодощів.

Священики мали змогу також поспілкуватися з єпископом Львівським і Галицьким Філаретом та обговорили подальшу співпрацю щодо дозвілля та літнього відпочинку у Львівській обл.. для дітей-сиріт Горохівського району.

Незабутні враження діти отримали від відвідин Високого замку, де з висоти пташиного польоту відкривається вся панорама м.Львова.У піднесенні,на вершині замку всі одноголосно проспівали гімн України. Зійшовши у місто, з екскурсоводом Оксаною дітвора поринула у вир цікавої, дивовижної та насиченої яскравими подіями й розповідями про визначних постатей історії Львова. Завдячуючи власникам кафе “Вишиванка” дітей почастували благодійним безкоштовним обідом. Усім відомо, що Львів – місто смаколиків та запашної кави. Впродовж століть тут виробляли та продавали найрізноманітніші солодощі, серед яких особливою популярністю користувались «Юрашки» – відомі львівські пряники. По обіді дітвора взяла участь у майстер-класі й власноруч втілити свою солодку мрію.

Під час огляду центральної частини міста мали можливість поринути у старий Львів, який забудовувався ще в далекому XVI столітті та частину австрійського міста кінця XVIII – початку XIX століть. Вони побачили Львівський театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, який входить до списку найвідоміших театрів Європи, пам´ятники українському та польському геніям Тарасу Шевченку та Адаму Міцкевичу, королю Данилу Галицькому, греко-католицьку церкву Преображення Господнього, Вірменський собор Успіння Пресвятої Богородиці, де дізналися про життя львівських вірмен, їхню культуру і традиції.Побували в старому Єврейському кварталі, побачили багато цікавих кав’ярень, почули безліч легенд, які з ними пов’язані. Незабутні враження залишились після відвідин “Арсеналу” — Львівського історичного музею, у якому розміщена постійна експозиція історичної зброї.

Музей зброї був відкритий у 1981 році у нещодавно відреставрованому Міському арсеналі. Експозиція побудована за видом, місцем та часом виготовлення зброї, у ній представлені зразки холодної та вогнепальної зброї, обладунків, елементи військової форми та колекція орденів. Музейні експонати представляють понад 30 країн світу. Коли сонце почало сідати за обрій і екскурсія по місту підходила до завершення, діти побувати у торгівельно-розважальному гіпермаркеті”Ашан”.

Поділившись на команди грали у боулін.Також великою радістю було для них катання на ковзаннях. Додому діти поверталися радісні, щасливі і прощаючись щиро дякували за чудову та насичену подорож".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ