Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ситник: Голосування щодо Онищенка – тест на наявність політичної волі в парламенті

​Результати голосування депутатів Верховної Ради України щодо надання дозволу на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка стануть тестом на наявність в парламенті політичної волі подолати корупцію. Про це в інтерв’ю hromadske.ua заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Мені цікаво буде поспостерігати за голосуванням у ВР. Депутати декларують себе як борці з корупцією. От і подивимося, скільки з них реально проголосує, скільки «захворіє», скільки піде курити, коли це питання розглядатиметься», - зазначив директор Бюро.

Він переконаний, що депутатська недоторканність унеможливлює проведення повноцінного розслідування у разі вчинення народним обранцем злочину. Адже щодо нього не можна проводити оперативно-розшукові заходи і негласні слідчі дії без дозволу Верховної Ради.

«Мені важко зрозуміти доцільність прохання такого дозволу – мовляв, а можна ми будемо проводити негласні слідчі дії стосовно депутата Іванова? Мені здається, що недоторканість депутата треба звузити то аналогічного імунітету судді. Він повинен бути захищений у всьому, що стосується його політичної діяльності, але не мати можливість скоювати будь-який, в тому числі особливо тяжкий злочин», - наголосив А.Ситник.

Нагадуємо, НАБУ скерувало до профільного комітету ВР пропозиції щодо законодавчої ініціативи про обмеження недоторканості народних обранців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ