Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ситуація на луганському напрямку загострилася – штаб АТО

Сьогоднішній день у зоні АТО характеризувався загостренням обстановки на Луганському напрямку. Повідомили в прес-центрі АТО.

Близько 7 ранку, під час оперативних завдань по боротьбі з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування, у засідку бойовиків потрапила наша мобільна група у складі волонтерів, працівників Державної фіскальної служби України, Служби безпеки України та військовослужбовців-десантників. Це сталося неподалік Лобачевого, що між Слов’яносербськом і Щастям. На шляху слідування групи були закладені міни, також працював снайпер окупантів. Як наслідок загинув волонтер та співробітник Державної фіскальної служби, 4 бійців отримали пораненя. До місця бойового зіткнення оперативно прибуло підкріплення зі складу військовослужбовців сил АТО. Після відбиття нападу противник відступив за Сіверський Донець. 

Крім того, о 10.35 по наших позиціях у Кримському, а майже о 2 дня по Щастю найманці вели вогонь зі стрілецької зброї. А о 12.05 по українському опорному пункту в Новотошківському, бив ворожий 120-міліметровий міномет. 

Поблизу Донецька, близько 1 дня, бандформування зі стрілецької зброї і гранатометів обстрілювали позиції сил АТО, що на південь від Авдіївки.

2 вересня в чергове показало, що ворог поряд і він небезпечний і підступний. Найманці не полишають спроб втягнути наші війська у бойове протистояння. У той же час, сили АТО суворо дотримуються мирних домовленостей, розуміючи, що нова хвиля бойових дій принесе лише горе на багатостраждальну землю українського Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ