Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Табачнику не подобається, як у Львівському університеті Франка готують журналістів

Міністр освіти Дмитро Табачник розкритикував рівень журналістської освіти, яку дають деякі виші. Про це він сказав в інтерв'ю "Інвестгазеті".

"Підготовка журналістів навіть у таких провідних навчальних центрах, як КНУ ім. Шевченко й Львівський університет ім. Івана Франка, перебуває на низькому рівні - вони вчать якійсь абстрактній журналістиці, без конкретної прив'язки", - сказав він, повідомляє УП.

Табачник розповів, як спілкувався з одним з роботодавців у медіасфері, президентом медіа-холдингу УМХ Борисом Ложкіним.

"Він привів цікавий приклад: розповів, що запросив на стажування в низку своїх газет півтора десятка студентів старших курсів. Дві третини з них училися в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, ще третина - у приватному університеті", - розповів він.

"Виявилося, що за результатами практики жодне з видань не змогло запропонувати роботу жодному з 12 студентів КНУ, однак із практикантів маленького приватного вузу більше половини підійшли по кваліфікації й одержали такі запрошення", - розповів Табачник.

Також Табачник заявив про демократизацію в університетах.

"Ми абсолютно демократизували й зробили публічним присвоєння звань доцента й професора. Крім того, я не призначив жодного ректора, який не виграв вибори", - заявив він. 

Табачник також похвалився, що за рік кількість іноземних студентів збільшилася на 3 тисячі.

"У результаті сьогодні ми наближаємося до рубежу в 50 тис. іноземців-контрактників в українських вузах. Це значить, що Україна ввійшла в топ-20 самих впливових гравців на міжнародному ринку вищої освіти", - сказав він.

"Ви вважаєте, іноземці з 134 країн поїхали б учитися, якби їх не задовольняла якість української освіти?" - запитав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ