Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Такої ганьби Львів ще не бачив: Шевченківський гай цурається імені Шептицького?

Настоятель Свято-Іванівської Лаври, єрм. Юстин Бойко (студит Студійського Уставу УГКЦ) поширив на своїй сторінці у ФБ офіційне відкрите звернення. Він звинуватив Музей народної архітектури та побуту у Львові (Шевченківський гай) у тому, що ця установа тривалий час бойкотує рішення Львівської міської ради, яким було присвоєно цьому музею ім’я Климентія Шептицького.

«Офіційне відкрите звернення до громадськості княжого міста Львова.

Вельмишановний Андріє Івановичу ( мається на увазі міський голова Львова Андрій Садовий), достойні депутати Львівської міської ради, дорогі працівники музейної сфери, громадські активісти, дорогі львів'яни!

Музей народної архітектури та побуту у Львові ОГОЛОСИВ СВІДОМИЙ НЕОФІЦІЙНИЙ БОЙКОТ усім свідомим львів`янам, науковим працівникам та інтелігенції, громадським діячам та науковим дослідникам, Львівській міській раді та її депутатам!

Такий висновок напрошується з того, що, незважаючи на те, що:  

– 1 грудня 2016 року (минуло понад місяць часу) як Львівською міською радою було проголосоване рішення про присвоєння імені Климентія Шептицького Музею народної архітектури та побуту у Львові;

– була проведена відповідна державна реєстрація нової назви (про що свідчить відповідний запис у Державному реєстрі)

КЕРІВНИЦТВО МУЗЕЮ ЦІЛКОВИТО ІГНОРУЄ ДАНЕ РІШЕННЯ як на сайті Музею, так і у офіційних назвах чи приготуванннях до Різдвяних Свят!

Мої неодноразові звернення до заступника Львівського міського голови п. Андрія Москаленка та інших посадових осіб не дали жодних результатів! Виглядає, що вони є безсилі перед свавіллям керівництва Музею!

Такий стан речей змушує мене АПЕЛЮВАТИ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ!

У мене існує велике побоювання, підозріння, а також факти, що запущено процес ліквідації Музею як унікальної наукової інституції, початки якої заклав праведний митрополит Андрей Шептицький - Мойсей Українського народу!

Львів'яни, якщо Ви хочете зберегти Музей народної архітектури та побуту у Львові не мовчіть!

На наших очах у нас крадуть українську історію нашого рідного міста Львова!

Не даймо перетворити цієї перлини Львова, що її нам залишив у спадок праведний митрополит Андрей Шептицький, у ще один "розважальний" центр вседозвілля!

Нехай він стане місцем альтернативного відпочинку, у якому культура і духовність становитимуть чудову гармонію!».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ