Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тарас Козак викликав вогонь на себе, – політолог

Попри гучність заяв Тараса Козака вони не стануть подією для центральної влади, для неї подібні факти не несуть сенсації. Та для того, хто їх робить, подібні висловлювання мали б означати як мінімум політичне забуття. Так політолог Юрій Шведа прокоментував Гал-інфо заяву, яку учора, 31 жовтня, зробив депутат Львівської облради, екс-начальник Західної регіональної митниці Тарас Козак в ефірі телеканалу ZІК.

Тарас Козак, нагадаємо, звинуватив голову Львівської ОДА Михайла Цимбалюка в тому, що той напередодні відкриття нового стадіону Львові вимагав у нього мільйон гривень, натякаючи, що від цього може залежати депутатство Козака у Верховній Раді.

«Подібні речі (на зразок заяв Козака – ред.), на жаль, стали звичними для нашого політичного життя. З одного боку, звинувачення кричущі, але навряд чи викличуть здивування», – додав Юрій Шведа.

На думку політолога, звинувачення завдадуть певної шкоди іміджу Михайла Цимбалюка як голови Львівської ОДА, першої особи області, та формальних наслідків у вигляді подання у відставку або ж звільнення очікувати не варто.

«Я в цьому (звільненні Цимбалюка – ред.) сумніваюсь, бо у них (центральної влади – ред.) кадрова політика не зав’язана на етиці», – каже Юрій Шведа.

Політолог висловив сумнів у тому, що вчинок Тараса Козака продиктований бажанням отримати популярність перед виборами: «Я не бачу у заяві Тараса Козака ознак піару. Він, швидше, викликав негатив на себе, і з його боку сказати це – певна мужність. Якби він справді хотів стати депутатом Верховної Ради, то міг би домовитися про все тихцем».

Додамо, що Михайло Цимбалюк у відповідь на звинувачення Тараса Козака порадив йому звернутися в правоохоронні органи. Як заявив голова ОДА в коментарі «Вголосу», він нормально ставиться до таких заяв і не збирається на них реагувати. Цимбалюк також натякнув на своєрідний фальстарт Козака на виборах до Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ