Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тарас Возняк порівняв журналістів з «лімфовузлами», які не замінять ні «кровоносної», ні «нервової» систем

Пояснюючи необхідність створення мережі громадських організацій Громадянський форум України та всі проблеми пошуку форми для такої мережі шеф-редактор культурологічного часопису «Ї» Тарас Возняк вдався до досить неоднозначних  порівнянь. Аналізуючи різні мережі, що відображають реакцію громадянського суспільства на політичні події, Тарас Возняк віддав роль «лімфатичних вузлів» засобам масової інформації, принагідно нагадавши, що журналісти не можуть бути ні «кровоносною», ні «нервовою» системою. Щоправда, на яку точно роль претендує Громадянський форум України, шеф-редактор культурологічного часопису «Ї» сказати не наважився, пояснивши, що якраз зараз триває пошук найбільш оптимальної форми діяльності об’єднання.
Важливим  елементом співпраці між громадськими організаціями України Тарас  Возняк також назвав глобальну мережу Інтернет, завдяки якій, очевидно, і відбуватиметься левова частка співпраці. Культуролог відзначив, що для громадських організацій немає потреби створювати будь-які надструктури, співпраця не буде відбуватися на рівні витратних зустрічей міжрегіональних делегацій —  а електронним способом.  
Варто відзначити, що сьогодні у Луганську, Херсоні, Чернігові, Харкові, Сумах Донецьку, Києві та Львові відбуваються прес-конференції, на яких ініціативні групи донесуть до громадськості наміри про створення всеукраїнської мережі громадських організацій — Громадянський форум України. До ініціативної групи по створенню такої громадської мережі увійшло 37 представників різних регіонів України, серед яких шеф-редактор культурологічного журналу «Ї» Тарас Возняк, голова Центру підтримки правової ініціативи Ігор Марков, голова Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній, координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех та інші.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ