Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Телефонні шахраї продовжують спроби видурити гроші у львів’ян

Шахраї, використовуючи старі схеми, продовжують видурювати у довірливих людей гроші, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

У Бродівське відділення поліції 17 жовтня за допомогою звернувся 56-річний мешканець одного з сіл району. Чоловік повідомив, що до нього зателефонував невідомий, представився працівником поліції і заявив, що у його сина поліцейські виявили наркотики. Якщо батько хоче «залагодити справу», він повинен переказати на банківський рахунок вісім тисяч гривень.  В іншому випадку його син буде притягнутий до кримінальної відповідальності. «Поліцейський» кілька разів наголосив, щоб батько не переривав телефонну розмову, оскільки тоді він не буде «допомагати».

Розгублений чоловік погодився переказати на рахунок, який вказав «правоохоронець», чотири тисячі сто гривень, оскільки більше не мав, а решту грошей пообіцяв віддати на наступний день. Шахрай на таку пропозицію погодився і сторони домовились зустрітись у певному місці для «обговорення деталей».

Заявник переказав кошти, приїхав на вказане місце, проте, нікого не дочекавшись, зателефонував до сина і з’ясував, що ні про які наркотики той не знає, ніхто його не затримував і в поліції він не був. Зрозумівши, що став жертвою шахрая, батько звернувся за допомогою у поліцію.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. проводиться досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ