Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Темне мистецтво" дісталося до Львова

28 листопада у Львівському палаці мистецтв відбудеться перший у Львові арт-захід «Мистецтво в темряві». Про це повідомили організатори.

Ця мистецька подія спрямована на те, аби презентувати новий для України напрям мистецтва – dark-art, так зване «темне мистецтво». Основні теми цього мистецтва – темна романтика, страшні казки, психологічні фантазії, фентезі, уривки із снів, потойбіччя, інші світи. Мистецтво dark-art дуже символічне і асоціативне, в цьому його схожість із сюрреалізмом.

В усьому світі проходять подібні заходи спрямовані на популяризацію dark-art, адже цей напрям зараз стає все більше актуальним.

Фестиваль «Мистецтво в темряві» буде складатись з двох частин: тематична експозиція та концерт на її підтримку. В експозицію увійшли роботи художників, фотографів, скульпторів, графіків, режисерів з Чернівців, Львова, Києва, Івано-Франківська, які були відібрані на конкурсній основі. Ця виставка покаже львів’янам та гостям міста новий для них жанр мистецтва – dark-art. Звідси і назва акції – «Мистецтво у темряві», оскільки цей напрям мистецтва не висвітлювали досі широкому загалу. Відкриття мистецької експозиції відбудеться 28 листопада о 15:00, вхід вільний. Триватиме виставка до 3 грудня 2010 року.

В день відкриття в підтримку «темного мистецтва» відбудеться театральна постановка від Студії Асоціативної Пластики при театрі «Ми», під керівництвом режисера Валерія Собецького. Також 28 листопада виступлять відомі тематичні гурти Crimson Sky [Gothic Doom] (Рівне), Idol [Gothic/Metal/Classical Opera and Vocal] (Київ), Apostate [Doom Metal] (Львів), Swamp Fm [Alternative/Metal] (Львів), GrimFaith [Gothic/Metal] (Київ), DarkStar [Ukrainian Dark Electro/Industrial/EBM Projeсt] (Львів), Whitar [Electro/Industrial/Experimental], Affected Reality [Samhein Electro].
Хедлайнерами вечірки стануть польський гурт Cemetery of Scream [Gothic/Dark Metal] та київський колектив Error Genesis [Ukrainian EBM/Dark Electro Project].

Нічна програма включатиме в себе танцювальне шоу, виступи DJ–їв, конкурси та перформенси
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ