Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тендер на закупівлю теплових лічильників, проведений міською радою, завершився

Львівська міська рада завершила тендер  на закупівлю теплових лічильників. Зокрема, було вибрано тепловий лічильник SKU-01 виробництва компанії Katra (Литви), який пропонувала фірма ТОВ “Крансервіс”.
Під час проведення тендеру на закупівлю теплових лічильників міська рада обирала лічильники, які мають довший гарантійний термін та кращі технічні показники. Про це повідомив начальник відділу комунального господарства Володимир Магула.
“Для участі у тендері було подано три пропозиції. Тендерні пропозиції ТзОВ “Крансервіс” та ПП фірмою “Євротерм” відповідали вимогам тендерної документації. У ТзОВ “Термотехнологія” було відсутнє тендерне забезпечення. Цю пропозицію було відхилено відразу. Пропозиції тендерний комітет оцінював за кількома параметрами, зокрема, ціна, гарантійне обслуговування, термін поставки та міжповірочний термін.
 Для кваліфікованої експертної оцінки застосування ультразвукових лічильників тепла було залучено працівників ЛМКП “Львівтеплоенерго” та ЛМКП “Львівтеплоенерго”, - зазначив Володимир Магула.
Тепловий лічильник SKU-01 виробництва компанії Katra (Литва), який пропонувала фірма ТОВ “Крансервіс”, розроблений 1994 р. і морально застарілий порівняно з сучасними тепловими лічильниками і найменше розповсюжений в регіоні, а відповідно відсутні гарантійні та сервісні центри на Львівщині. Крім того лічильник живиться напругою 220 В, і це не дозволяє застосовувати його у житлових будинках, де підвальні приміщення мають напругу живлення до 42ВаТ, також відсутність автоматичного живлення приведе до неможливості контролювати роботу лічильника. Лічильник Pollustat, який пропонувала ПП фірма “Євротерм” обладнаний автоматичним живленням.
 Міжповірочний термін лічильника SKU-01 - два роки, Pollustat - чотири роки. При середній вартості повірки лічильників SKU-01 близько 700 грн, за шість років повірок вартість лічильника зросте у два рази порівняно з його ціною при закупівлі. Гарантійний термін обслуговування SKU-01 - 18 місяців, Pollustat - 24 місяці”, - розповів Магула.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ