Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тернопільська облрада вимагає не допустити знищення Інституту національної пам‘яті

Сьогодні, 31 березня, Тернопільська обласна рада з ініціативи фракції ВО «Свобода» ухвалила рішення звернутися до Президента України, голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра України щодо неприпустимості припинення функціонування Українського інституту національної пам’яті. Звернення було ухвалене під час першого пленарного засідання 31 сесії Тернопільської обласної ради. Повідомила прес-служба ВО «Свобода».

 

«Депутати Тернопільської обласної ради занепокоєні дорученням віце-прем’єр міністра України Володимира Семиноженка від 29 березня 2010 року, яким він звернувся до міністра юстиції, міністра економіки, міністра освіти і науки, міністра фінансів вивчити питання подальшого функціонування Українського інституту національної пам’яті.

 

Основним завданням Українського інституту національної пам’яті, який був утворений постановою Кабінету Міністрів України № 764 у травні 2006 року, є: посилення уваги суспільства до власної історії, поширення об’єктивної інформації про неї в Україні та світі; реалізація державної політики та координація діяльності у сфері відновлення та збереження національної пам’яті Українського народу; забезпечення всебічного вивчення етапів боротьби за відновлення державності України у XX столітті, історичного минулого Українського народу, в тому числі усіх форм репресій; здійснення комплексу заходів з увічнення пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, учасників національно-визвольної боротьби», - йдеться в зверненні депутатів Тернопільської обласної ради.

 

«Фракція ВО «Свобода» переконана, що будь-які дії, які стосуються ліквідації чи втручання у діяльність Українського інституту національної пам’яті, будуть спробою перегляду української історії та підлаштування її на догоду інтересам окремих політичних сил. Запевнюємо що оперативно будемо реагувати на будь які спроби втручання та спаплюження історії українського народу. Не дозволимо нікому плямити слави, ні честі української нації», - зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ