Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Тернополянину, який збив на смерть 15-річну дівчину, загрожує до 8 років тюрми

У неділю, 29 вересня в місті Тернополі сталася резонансна дорожня пригода: 22-річний водій «БМВ-320» наїхав на нерегульованому пішохідному переході на 15-річну дівчину із села Оліїв Зборівського району. Постраждала загинула місці аварії. Про це сьогодні, 30 вересня, повідомив сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

ДТП сталася близько 20 год. на проспекті Злуки. Безробітний тернополянин, керуючи автомобілем, злегковажив, не вибрав безпечну швидкість руху та наїхав на нерегульованому пішохідному переході на дівчину. Іномарка зупинилася за декілька метрів від місця наїзду на неповнолітню. Першокурсниця Тернопільського СПТУ №3 від отриманих травм загинула.

Смерть дівчини викликала в очевидців обурення, дехто з них хотів вчинити над водієм самосуд, але правоохоронцям вдалось їх заспокоїти. Міліціонери забрали водія в медичний заклад, де лікарі взяли в нього забір крові та провели медичне освідчення на визначення стану алкогольного сп’яніння.

Водія затримали, подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. За порушення правил безпеки дорожнього руху законодавством передбачене позбавлення волі на термін від 3 до 8 років, а також позбавлення права керувати транспортними засобами до 3 років.

Як виявилось, це далеко не перше порушення горе-водія: цього року працівники ДАІ за недотримання правил дорожнього руху тричі складали протоколи на винуватця дорожньої аварії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ