Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

"Терористами" виявилися активісти організації "Патріот України"

За підозрою в підготовці теракту на День незалежності затримано активістів організації "Патріот України". Про це повідомляє блогер Олена Білозерська.

Вона розповіла, що в результаті обшуку СБУ "вилучила вибухівку, заклики знести Леніна і погрози у бік президента", повідомляє УП.

"Є четверо затриманих: депутат Васильківської міської ради, глава комісії з питань молоді і спорту Сергій Бевз (Сполох), співзасновник спортивного товариства "Соловейко" імені Романа Шухевича Віталій Зателепа і ще двоє хлопців", - повідомляє блогер з посиланням на "патріотівця" Володимира Шпару.

За словами Білозерської, Шпара запевняє, що "вибухівку і фальшиву листівку з погрозами підкинуто".

"Для того щоб тримати вибухівку в офісі організації, що має репутацію радикальної, треба бути божевільним. Я цих хлопців знаю - вони не божевільні. Значить, вибухівку справді підкинули - якщо не самі СБУшники, то якийсь провокатор безпосередньо перед їхнім візитом", - зазначає блогер.

Шпара повідомив, що "постанови на обшук у СБУшників не було".

"Вони заявили, що приїхали на виклик - анонімний дзвінок, і це або підстава з боку СБУ, або з боку цього аноніма", - зазначає Білозерська.

Затриманих відвезли в обласне управління СБУ, "патріотівці" відмовляються давати свідчення без адвоката.

"На момент затримання і проведення обшуку адвокатів на місце події не допустили", - пише блогер.

В свою чергу в Соціал-національній асамблеї, членом якої є "Патріот України", заявили, що обшук відбувся в офісі комунального підприємства "Васильківський комбінат комунальних послуг".

"В офісі вилучили більше двох десятків CD-дисків, ряд листівок організації, комп’ютери. В ході обшуку у приміщенні офісу була виявлена фальшива листівка, складена провокаторами від імені СНА, яка стосувалася демонтажу пам’ятника Леніну в Борисполі, який провадили члени організації і наприкінці якої було розміщено погрозу фізичної розправи над президентом Януковичем", - повідомляє офіційний сайт організації.

Крім цього, в офісі було виявлено і вилучено вибуховий пристрій.

"Організація "Патріот України" та Соціал-національна асамблея заявляють, що члени організації не мають жодного відношення до ані провокативної листівки, ані до вибухового пристрою. Вони були підкинуті в офіс, де працювали члени організації з метою спровокувати репресії проти членів СНА", - заявили в асамблеї.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ затримали трьох учасників організованого злочинного угруповання, які мали намір скоїти вибух під час святкування Дня незалежності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ