Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Терористи на Донбасі застосували нову тактику – умисні підпали

1/3
Протягом останнього тижня відзначається різка зміна тактики ведення бойових дій проросійськими найманцями. Прийшовши висновку, що постійні провокативні обстріли, з забороненого досягнутими домовленостями озброєння, не приносять бажаного для них результату ворог почав діяти більш цинічно. Взявши на озброєння умисні підпали полів та жилих споруд. Про це йдеться у повідоленні прес-центру штабу АТО.

Лінія розмежування лишається менш-більш не змінною вже тривалий час. Само собою в так званій «сірій зоні» накопичилось чимало сухостою та сухої трави. Користуючись східним вітром, який постійно дме в сторону наших позицій, ворог трасуючими кулями, або освітлювальними мінами намагається запалити поля перед нашими ВОПами. Причому після загорання по спостережним пунктам Збройних Сил України починають «працювати» снайперські пари та ведеться хаотичний вогонь зі стрілецької зброї. Мета ворога очевидна – знищити перед переднім краєм нашої оборони системи інженерного загородження, мінні поля тощо. А також максимально нанести шкоду передовим лініям оборони, виявити та демаскувати наші нові вогневі точки та позиції. Також під час пожежі ворог намагається виявити пункти управління, ідентифікувати командирів всіх ланок.

Кілька днів поспіль, окупанти проводять обстріли населених пунктів, які знаходяться з українського боку неподалік, або безпосередньо на лінії розмежування. Так станом на ранок 22 серпня лише в селищі Жованка, після умисного підпалу згоріло 19 будинків в яких свого часу мешкали мирні українці. Тривають пожежі в населеному пункті Піски, в якому після обстрілів з використанням артилерійського озброєння калібрами 150, 122, 120 міліметрів, танків та БМП-1 вже згоріло близько півсотні будинків. Так само тривають умисні підпали ворогом в усіх населених пунктах Якщо проаналізувати цю тактику ворога з оглядом на меседжі кремлівської пропаганди, то можна зробити висновок, що окупанти намагаються таким чином покарати людей, які виступили проти маячні під назвою «новоросія». А також налаштувати простих людей проти України та Збройних Сил України. Адже використовуючи різноманітні комунікативні канали, такі, телебачення, мережа Інтернет та родинні і дружні зв’язки між мешканцями звільнених та тимчасово окупованих Росією територій, кремлівські провокатори намагаються вкласти в голови простих українців, що в усіх бідах пов’язаних з втратою майна винні бійці ЗСУ. Головний меседж наступний – «вимагайте від українських бійців піти з займаних позицій, і тоді ваше майно буде неушкоджене». Проте це немає бажаного кремлівським спеціалістам ефекту. Люди продовжують підтримувати українських бійців.

Тарас Грень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ