Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Терористи ОРДЛО підтвердили, що полонили журналіста

Бойовики ОРДЛО незаконно утримують у полоні 137 українців. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.
 

Вона зазначила, що сьогодні, 21 липня, закінчилася скайп-конференція мінської гуманітарної підгрупи, в якій також взяли участь український обмудсмен Валерія Лутковська і експерти СБУ.

«З сьогоднішніх «родзинок» - ОРЛО голосно заперечували щодо участі пані Лутковської, вимагаючи ноту МЗС. Абсурд, але цей ганебний спектакль було розіграно, аби уникнути відповіді щодо катувань Людмили Сурженко, долю якої обговорювали минулого засідання. Й тоді представники ОРЛО відверто брехали, що нічого не знають про її утримання, а в цей час пані Людмилу катували. Сьогодні українські представники жорстко поставили питання катувань пані Сурженко і інших заручників і звернули на це особливу увагу координатора ОБСЄ. Але так і не отримали відповіді», - написала Геращенко.

Звільнену з полону українку Сурженко катували в ОРЛО

Вона додала, що на жаль, за ці два тижні збільшився список заручників.

«В першу чергу за рахунок цивільних, яких хапають просто за українську позицію і звинувачують в «диверсіях» і «шпигунстві». На сьогодні, як вже інформувала СБУ, ми вимагаємо звільнити з ОРДЛО 137 українців. Вони ж підтверджують утримання тільки 71 (сьогодні офіційно підтвердили утримання в тюрмі Донецька журналіста Станіслава Асєєва)», - сказала Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ