Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Терористи відновили мінометний обстріл у зоні АТО

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції загострилася, але залишається під контролем українських військовослужбовців. Бойовики російсько-терористичних формувань три рази застосували міномети калібру 120 міліметрів, повідомляє прес-центр штабу АТО.

У неділю, 3 вересня, бойовики російсько-терористичних формувань 17 разів порушили "шкільне перемир'я".

Близько 6:00 противник випустив майже 20 мін калібру 120 міліметрів по позиціях Збройних сил України в районі Гнутового й Талаківки на приморському (маріупольському) напрямку. По Водяному та Павлополю окупанти били з великокаліберних кулеметів.

Зайцеве на донецькому напрямку окупанти сім раз обстріляли зі 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під вогнем противника опинилися також авдіївська промзона і шахта Бутівка.

ЗСУ на провокації бойовиків не реагували і відповідь вогонь не відкривали. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ