Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Tesla презентувала свій новий автомобіль – Model X

Tesla презентувала свій новий автомобіль – Model X. Повідомило видання Inspired.

Ілон Маск презентував довгоочікуваний електромобіль Tesla Model X, випуск якого відкладали кілька разів. Вартість новинки починається від $130 000, і машина позиціонується як сімейна: в ній зможуть вміститись до семи пасажирів.

Tesla Model X може проїхати на одному заряді близько 400 кілометрів. Однією з ключових особливостей автомобіля є задні двері, які складаються з декількох сегментів і відкриваються вгору. При цьому спеціальні датчики оцінюють простір між Model X та іншими машинами на парковці і регулюють процес підняття дверей таким чином, щоб не зачепити сусідні автомобілі.

Технічно Model X практично ідентична седану Tesla Model S. Максимальна швидкість автомобіля – 250 кілометрів на годину, до 100 кілометрів він розганяється за 3.2-3.8 секунди залежно від модифікації двигуна. У Model X з більш потужним двигуном P90D є режим, названий інженерами Tesla «абсурдним» (ludicrous mode), що підвищує швидкісні характеристики автомобіля.

До кінця наступного року Tesla запланувала розширення мережі заправних станцій для електромобілів Supercharger, кілька з яких з’являться і в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ