Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

«The Independent»: Львів – чудове місто для вікенду

Для іноземців у Львові єдина незручність – відсутність комунікації міжнародною мовою. До кінця листопада повинна завершитись монетизація і виплата зекономлених субсидій. НАБУ порушило кримінальну справу проти Мінюсту, а міністр Аваков не подбав про достатню кількість справних електронних браслетів.

Трамп готує Путіну хук і аперкот, а Хілларі – Клінтонгейт. Унаслідок американських санкцій і падіння видобувної путіноміки руских змусять у складчину, із приватних заощаджень, наповнювати бюджет РФ. Україні нададуть $350 мільйонів і зброю, щоби гнати московських окупантів геть із Донбасу.

У Львові єдина незручність – відсутність англійської

Журналісти порталу «The Independent» заохочують британців проводити вікенди у Львові, під час яких рекомендують найперше піднятись на Ратушу, щоби з висоти пташиного польоту помилуватись панорамою Старого міста. Потім відвідати книжковий ринок біля пам'ятника Івану Федорову і скуштувати справжній львівської шоколад, львівську чудову каву, львівську кухню. Також видання радить багато гуляти пішки і особливу увагу приділити архітектурі, адже у Львові є пам'ятники багатьох європейських епох.

У другій половині дня, якщо для прогулянки пішки не залишиться сил, можна орендувати велосипед, оскільки Львів – одне з найбільш комфортних українських міст для велосипедистів.

Другу половину вікенду варто присвятити культурній програмі, зокрема оглянути Львівську галерею мистецтв, де зберігаються шедеври європейських художників XIV – початку XX століття. Також варто відвідати і Львівський оперний театр, збудований у стилі бароко, в репертуарі якого – класичні постановки.

Єдину незручність для журналістів порталу створювала відсутність англійської мови, особливо у закладах харчування. Незважаючи на те, що офіціанти не володіють мовою Шекспіра, запалені свічки, смачна кава, українська музика і гостинність залишили приємне враження в представників британської преси про столицю Західної України.

Львів’яни також сподіваються, що журналісти «The Independent» візьмуться за виправлення мовної ситуації у Британії, де з часом у пабах туристів із України будуть обслуговувати щирою українською мовою.

Монетизація субсидій завершується

Майже половина громадян України, які претендували на компенсацію за зекономлені субсидії в опалювальному сезоні 2016-2017 років, вже її отримали, – повідомив Віталій Музиченко, директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики. Найближчим часом ця процедура буде завершена, тож усі громадяни, які звернулись із відповідними заявами і мали економію енергоресурсів у минулому опалювальному періоді, отримають відповідні кошти на свої банківські рахунки.

НАБУ порушило справу проти Мінюсту

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом імовірних зловживань керівництва Міністерства юстиції. Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками можливого скоєння кримінального правопорушення, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою). У НАБУ зазначили, що мова йде про факти можливого фінансового зловживання у департаменті державної виконавчої служби Мінюсту стосовно нарахування і виплат державним виконавцям. Тільки за два місяці 2017 року вісім державних виконавців Мінюсту отримали понад 23 мільйони гривень фінансової винагороди.

Аваков не подбав про електронні браслети

У Національній поліції заявили, що їм катастрофічно не вистачає справних електронних засобів персонального контролю: із 476 електронних браслетів тільки 67 є справними. Впродовж десяти місяців поточного року було 1375 ухвал судів про застосування електронного засобу контролю, з яких 818 ухвал не виконано через відсутність необхідного обладнання. Чому міністр внутрішніх справ Аваков і керівник поліції Князєв не подбали про справне обкладання – у поліції не повідомили.

Придністровська підступність Кремля

Після повідомлення, що в грудні НАТО відкриє офіс у Кишиневі, а Москва повинна вивести з Придністров’я свої окупаційні війська, кремлівський сателіт Додон відразу активізувався й заявив, що армія Молдові непотрібна (значить і офіс НАТО в Кишиневі), а Тирасполь може самовизначитись і навіть приєднатись до України. Разом, звісно, з окупаційною рускою армією. У такий спосіб Кремль планує створити для Києва ще одне джерело напруги з метою дестабілізувати політичну ситуацію й розділити у подальшому суверенну територію України.

Санкційний удар по «Газпрому»

На Москві вимушено визнали, що нові американські санкції створюють чималі перешкоди для всіх існуючих і вже споруджених газових експортних магістралей. У «Газпромі» наголосили: «Запроваджені санкції можуть створити ризики як для реалізації перспективних газотранспортних проектів «Турецький потік» і «Північний потік-2», так і обслуговування діючих експортних газопроводів, таких як «Північний потік» і «Блакитний потік» уже в наступному році».

Для довідки: за 10 місяців 2017 року Україна збільшила транзит руского газу за контрактом із «Газпромом» на 18,6% – до 12,1 млрд метрів кубічних. За 10 місяців 2017 року «Газпромом» всього експортував 13,2 млрд метрів кубічних газу. Руский експорт газу поза територією України за 10 місяців 2017 року становить всього 1,1 млрд метрів кубічних.  Проте у наведених цифрах патріотично налаштовані путінофіли РФ повинні побачити підтвердження газпромівських заяв про низьку надійність українського транзиту і високу потребу путінських друзів-підрядників у терміновому будівництві обхідних газових маршрутів у нікуди.

Трамп готує Путіну нафтовий аперкот

Зростання видобутку вуглеводнів у США призведе до перманентного обвалу вартості нафти на світовому ринку. Невтішна новина для Путіна і його приятелів із кооперативу «Озеро»: 14 листопада світові ціни на «чорне золото» знизились на тлі очікування інформації щодо тижневих запасів нафти у США. Якщо вранці 14 листопада ціна на еталонну марку Brent впала до $62,95 за барель, то до вечора тенденція продовжилась до позначки $62,6, а ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилась до $56,5 за барель. На позаминулому тижні запаси нафти в США (крім стратегічного резерву) зросли на 2,2 мільйона барелів і досягли 457 мільйонів барелів.

Характерно, що пропагандисти Кремля поширюють інформацію про різке зменшення видобутку вуглеводнів у США, а Саудівська Аравія, увійшовши у змову з Кремлем, приховує фактичні запаси своєї нафти з метою підвищення ціни сировини на нафтовому ринку. Бюджет видобувної економіки Ер-Ріяду, як і Москви, на 87% залежить від надходжень, отриманих від реалізації нафти.

У США назріває Клінтонгейт

Міністерство юстиції США планує призначити спеціального представника для розслідування зв'язків між некомерційною організацією «The Clinton Foundation» і «Росатом», унаслідок чого Москві продали урановидобувну компанію. Відомство юстиції звернулось до федеральних прокурорів із метою вивчення обставин продажу в 2010 році компанії «Uranium One» та інших аспектів, зокрема й рішення ФБР не порушувати кримінальну справу проти Хілларі Клінтон після викрадення електронних листів державного значення із її приватного поштового сервера. Компанію «Uranium One» продали «Росатому» під час президентства Барака Обами, коли Хілларі Клінтон була держсекретарем США.

Руских змусять скинутись на бюджет

Мінфін РФ почав підготовку до нового раунду санкцій США. Якщо західні інвестори, які досі були головними інвесторами їхньої утриманки – уряду РФ, остаточно покинуть цю економічно токсичну територію, на Кремлі не буде іншого виходу як вдатись до альтернативних джерел фінансового утримання влади. Сергей Сторчак, заступник очільника Мінфіну РФ, повідомив, що «альтернативні джерела» – це приватні кошти населення РФ, яке у примусовому порядку змусять купувати облігацій федеральної позики (ОФП).

Ще однією альтернативою західним інвесторам, з точки зору Мінфіну РФ, можуть стати китайські фонди. Для них на Московській біржі планується випуск ОФП в юанях. Проте головною перешкодою залишається позиція китайської влади, яка вважає такі інвестиції недоцільним відтоком капіталу із Піднебесної та невмотивованим продовженням конвульсивної стагнації РФ, яку Пекін має намір приватизувати безкоштовно.

Україні нададуть $350 мільйонів і зброю

Нижня палата Конгресу США проголосувала за оборонний бюджет країни на 2018 фінансовий рік, до якого внесли статтю, яка надасть Пентагону можливість застосувати $4,6 мільярда для військового протистояння Москві в Європі. У зазначеній сумі передбачені й $350 мільйонів для надання військової допомоги Україні. А нещодавно республіканець Вілл Херд повідомив, що влада США вже скоро зробить Києву різдвяний подарунок – ухвалить рішення про надання оборонної летальної зброї.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ