Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«The pocket symphony» відіграє концерт у Львові

Сьогодні, 14 листопада, о 19.00 в Будинку органної та камерної музики( вулиця Степана Бандери, 8) московський ансамбль «The pocket symphony» представить свою програму «Принади самотності» у рамках фестивалю Давньої музики, який відбувається вже 12 років у Львові, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, що фестиваль відбудеться за сприяння управління культури Львівської міської ради, мистецького об’єднання «Дзиґа» та компанії «Оптика нова».

«Діапазон творчості наших музикантів дуже широкий, вони – універсали.  Концертна програма «Принади самотності» гурту «The pocket symphony» презентується у рамках їхнього турне Україною, яке розпочалось із міста Суми в межах фестивалю Баха. Позавчора "The pocket symphony" відіграли концерт у Будинку органної музики міста Києва. Сьогодні у Львові ми насолоджуватимемось прекрасним звучанням віоли да ґамба та клавесином» - Роман Стельмащук, музикознавець аранжувальник

У Львові музичний гурт виступатиме вперше за 15 років свого існування. За роки своєї творчості колектив став одним із найпопулярніших у Російській Федерації.

«Я з величезним задоволенням знаходжусь тут у Львові, а програма фестивалю Давньої музики у вашому місті мене надзвичайно вразила з професійного погляду. Я із задоволенням погодився виступити у Львові, але, на жаль, знову не зможу побути у цьому місті довше, ніж один день» - Алєксандр Рудін, професор Московської консерваторії  та учасник гурту «The pocket symphony»

Російським колегам допомагатимуть українські професійні виконавці, зокрема Лариса Шувалова (віола-да-ґамба), Тетяна Трегуб (віола-да-ґамба, клавесин) та Анна Іванюшенко (клавесин).

«Я надзвичайно вдячний українським музикантам, які сьогодні допоможуть нам виступити у такому розширеному «віольному» складі. Наприклад, у Росії, ми рідко дозволяємо собі зібратись такою великою «віольною сім’єю» і виступити. Це буває декілька разів на рік у Москві або Санк-Петербурзі» - Назар Кожухарь, учасник «The pocket symphony», лауреат міжнародних конкурсів

«Зігратись» з українськими колегами без належних репетицій було складним завданням, але завдяки любові до музики, ми цілком можемо собі дозволити легко і швидко знаходити спільні знаменники у своїй грі. Цей вид музики, впринципі, завжди жив у такому форматі. Музиканти зустрічались безпосередньо перед виступом, а те, що вони говорили однією музичною мовою, давало їм змогу досягати музичної гармонії»,- додав Назар Кожухарь, учасник «The pocket symphony».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ