Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тігіпко купив Універсал Банк

Бізнесмен, колишній кандидат у президенти Сергій Тігіпко став власником Універсал Банку, купивши його у групи грецького Eurobank. Про це повідомляють на сайті фінансово-промислової групи ТАС.

"Група "ТАС" і Eurobank Group оголошують про закриття угоди про купівлю-продаж ПАТ "Універсал Банк" і придбання Групою "ТАС" дочірнього банку міжнародної групи. Завершення угоди відбулося після отримання всіх необхідних дозволів від регулюючих органів - Антимонопольного комітету і Національного банку", - йдеться в заяві.

Умов угоди не розголошують.

Окрім Універсал Банку, ТАС має ще один банк - ТАСкомбанк. Завдяки придбанню ще однієї установи група Тігіпка планує зміцнити свої позиції на банківському ринку України. Якщо бізнесмен об'єднає ці дві установи, новий банк увійде в топ-20 в Україні.

Греки, зі свого боку, не розглядають український ринок як пріоритетний. Продаж Універсал Банку відповідає плану реструктуризації групи, який узгоджено з Європейською комісією.

Універсал Банк входить у топ-30 українських банків. Його виставили на продаж вже давно, але реальний покупець знайшовся тільки зараз. У 2014 році спробу купити Універсал Банк зробив Дельта Банк Миколи Лагуна, але в нього виникли труднощі - і угоду розірвали. Незабаром Дельта Банк визнали неплатоспроможним.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ