Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тігіпко: Сьогодні не вистачає політичної волі, щоб жорстко навести порядок в країні

Свавілля бюрократії і корупція - основні проблеми, які влада повинна вирішити негайно. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі програми «Велика політика».

«Сьогодні ми не вийшли на той рівень різкості стосовно бюрократичного апарату, на який ми повинні виходити. Владі потрібно бути в цьому плані набагато жорсткішою», - вважає Сергій Тігіпко.

Як приклад він навів випадок в Грузії, коли президент відправив у відставку міністра економіки тільки за те, що той втратив великого інвестора, який хотів вкладати в країну, змусивши його проходити всі бюрократичні процедури.

Сергій Тігіпко також прокоментував рішення Конституційного суду, який дозволив родичам чиновників не декларувати доходи.

«Якщо ми хочемо зменшити корупцію, то я вважаю, що всі родичі чиновників повинні декларувати свої доходи, а відповідні органи повинні жорстко стежити за їхніми витратами. Без боротьби з корупцією реформи не будуть ефективними, навіть найкращі рішення не будуть працювати», - підкреслив він.

«Сьогодні не вистачає політичної волі, щоб жорстко навести порядок в країні і провести необхідні реформи. Це факт. І це треба змінювати. Треба змінювати кадри, ставити чіткі завдання. Якщо вони не виконуються, треба діяти за принципом «бий своїх, щоб чужі боялися», - сказав Сергій Тігіпко. - Сьогодні владі потрібен новий курс, нові підходи, нові люди. Нам потрібно змінювати ситуацію на митниці, в податковій, в контролюючих підрозділах силових відомств. Я розумію, що треба робити, і своїх реформаторських зусиль не послаблю».

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ