Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тігіпку дозволили купити "дочку" російського "Сбербанку"

Бізнесмен Сергій Тігіпко отримав дозвіл Національного банку України (НБУ) на купівлю в "Сбербанку Росії" львівського VS Bank, - 112.ua.

Національний банк України погодив громадянину України Тігіпку Сергію Леонідовичу набуття опосередкованої істотної участі в розмірі 99,9% статутного капіталу VS Bank через компанію Bailican Limited (Республіка Кіпр), яка придбає 99,9% акцій банку.

Станом на 1 липня за розміром активів VS Bank займав 28-ме місце серед 88 діючих українських банків.

Нагадаємо, у вересні дозвіл на купівлю банку вже дав Антимонопольний комітет України(АМКУ). Після покупки банку Тігіпко планує об'єднати його з "Таскомбанком".

На початку 2016 року Сергія Тігіпка призначили головою правління АТ "Таскомбанк". Зазначимо, що Тігіпко в 2010-2012 рр. працював в уряді Миколи Азарова на посаді віце-прем'єра, брав участь у президентських виборах 2010 і 2014 років.

16 березня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 15 березня 2017 р. "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" проти банків з державним російським капіталом, що працюють в Україні: "Сбербанку" і ВТБ, "БМ Банку", "Промінвестбанку" і VS Bank ("дочка" "Сбербанку"). Їм заборонено виведення капіталів за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ