Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Тіло чоловікка, який загинув на будмайданчику, викинули в ліс

Факт смерті будівельника у Рівному розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, Рівненська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням обставин смерті 35-річного будівельника, тіло якого знайшли у лісовому масиві села Олександрія. За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури

Попередньо встановлено, що чоловіка востаннє бачили живим 02.12.2016 його колеги на будівництві по вул. Київській у м. Рівному, після чого той з рідними на зв'язок не виходив. За зверненням останніх було розпочато досудове розслідування за фактом зникнення чоловіка.

У результаті вжитих розшукових заходів правоохоронцям вдалося знайти у лісі тіло загиблого, присипане опалим листям. Причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи.

На теперішньому етапі досудового розслідування наявні в матеріалах кримінального провадження дані свідчать, що смертельну травму чоловік зазнав на будівництві, а його тіло, як доказ злочину, намагались приховати.

У зв’язку з цим слідчими поліції за погодженням з Рівненською місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство);

- ч. 3 ст. 136 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному стані);

- ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці службовою особою, що спричинило загибель людини);

- ч. 1 ст. 396 КК України (заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину).

На даний час у кримінальному провадженні допитано в якості свідків близько 40 осіб, проведено низку обшуків, в тому числі і за місцем проживання депутата однієї із місцевих рад, вилучено речі та майно, які мають доказове значення у справі.

Крім того, за ініціативи Рівненської місцевої прокуратури на будівництві, де ймовірно загинув потерпілий, призначено позапланові перевірки Управління Держпраці в Рівненській області та Державної архітектурно-будівельної інспекції в Рівненській області.

Хід досудового розслідування у кримінальному провадженні взято на контроль Рівненською місцевою прокуратурою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ