Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Томбінський поділився, як можна вирішити проблему казначейства

Форум самоврядування – це один з фундаментів демократії. Сьогодні, 27 березня, про це під час брифінгу заявив посол, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

Він зазначив, що Європейський Союз може допомагати відповідним українським процесам.

За його словами, самоврядування – це двигун економічного розвитку.

«Ми хочемо, щоб Україна також вийшла з того процесу міцнішою, тому що самоврядування – це важлива гілка відповідальності за майбутнє України», - сказав Ян Томбінський.

Він також наголосив, що важливим є питання бюджету міст. Зокрема, відповідаючи на запитання, як в Європі вирішують такі питання, як-от затримки коштів через казначейство, він відповів: «Треба надати міським і сільським громадам можливість формувати свої бюджети. Я знаю приклади європейських країн, коли міста відкривають тендери щодо того, який банк надасть найкращі можливості для того, щоб обслуговувати бюджет того чи іншого міста. Це конкурентний ринок, а самоврядування – це також частина цього конкурентоспроможного простору».

Нагадаємо, що у Львові продовжує роботу ІІ Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування. На першій панельній дискусії «Реформа місцевого самоврядування» виступив, який поділився досвідом європейських країн щодо функціонування місцевого самоврядування.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ