Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Томенко привіз до Львова культурний проект, який йому допомогли здійснити його друзі

Сьогодні заступник голови Верховної ради України Микола Томенко презентував у Львівському національному університеті ім. Івана Франка проект підтримки української мови та літератури, частиною якого стали три компакт-диски, спрямованих для популяризації української культури серед учнівської і студентської молоді. Про це Томенко розповів під час прес-конференції у Львові.
За його словами, презентація відбулася у рамках низки заходів з популяризації української мови та літератури, які проходять у 17 областях, переважно на сході та півдні України. На першому диску зібрано записи українських класичних пісень, на другому диску «Лебеді материнства» записано 16 віршів Василя Симоненка у виконанні автора, а також записи творів Симоненка, прочитані професійними акторами.
На третьому диску «Класика української літератури. Живі голоси» записано відомі українські класичні літературні твори, записані за участю авторів. Як повідомив Микола Томенко, вихід дисків став можливим завдяки сприяння його друзів. Загалом, він планує видати 22 тисячі примірників кожного диску, які розійдуться по українських школах, і на думку Томенка, стануть сучасним методом популяризації української культури для школярів у вік комп’ютерів і Інтернету.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ