Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Томенко: У префектів буде стільки повноважень, що "писарі" Януковича відпочивають

Депутат від "Блоку Петра Порошенка" Микола Томенко вважає, що конституційна реформа, запропонована президентом, передбачає надмірні повноваження префектів. Про це він заявив із трибуни Верховної Ради у п’ятницю.

"Стосовно позиції, яку подав президент. Я з сумом вчора прочитав цей документ, оскільки, формалізувавши повноваження так званого префекта… – це "смотрящі", які будуть в області і які матимуть стільки повноважень, що конституційні писарі Януковича і конституційні писарі Кучми відпочивають", - сказав Томенко.

"Префект може скасувати будь-яке рішення будь-якого органа місцевої влади в регіоні. То хіба це місцеве самоврядування? Навіщо тоді обласну раду обирати, якщо префект може зупинити будь-яке рішення?", - додав депутат.

Він сподівається, що парламентарі ще повернуться до конституційної дискусії.

"Давайте витягувати з тіні конституційну дискусію, бо вона погано закінчиться", - сказав Томенко.

Як відомо, президент Петро Порошенко 1 липня вніс до Верховної Ради пропозиції щодо зміни до Конституції в частині децентралізації влади.

Незадовго до цього Венеційська комісія попередньо схвалила проект змін до Конституції України в частині децентралізації, над якими працювала конституційна комісія. Її експерти висловили кілька зауважень.

Представники влади прагли проводити місцеві вибори у жовтні цього року вже за новою Конституцією, вже з новими повноваженнями на місцях.

А деякі експерти з конституційної комісії казали, що встигнути до виборів буде нереально.

Українська правда

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ