Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТОП-5 антикорупційних подій Львівщини

Антикорупційний форум Львівщини представив новий огляд ТОП-5 антикорупційних подій Львівщини (17-30 липня 2017 року)

1) Директор Львівського бронетанкового вільний – вніс заставу

За директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа внесли заставу у розмірі 2 млн грн, він вийшов на свободу.

2) На Львівщині сільський голова попався на хабарі

На Львівщині затримали голову сільради на хабарі у 33 тисячі гривень. Гроші посадовець вимагав за сприяння у прийнятті сесією сільради рішення щодо надання в оренду земельної ділянки для ведення садівництва. 30 тисяч гривень повинні були перерахувати на банківський рахунок. Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України у Facebook.

3) Е-декларації та корупційні ризики на Львівщині

Депутат Львівської обласної ради в електронній декларації за 2016 рік не вказав дохід та володіння нерухомістю. Через це прокуратура Львівської області за результатами опрацювання даних сайту Національного агентства з питань запобігання корупції розпочала досудове розслідування за ст.366-1 КК України. «Встановлено, що депутат отримав дохід у вигляді заробітної плати та дохід від продажу (обміну) нерухомого майна в сумі понад 300 тис. грн, які у декларації за 2016 рік відомості щодо вищезгаданих доходів не зазначив. Також він не відобразив ¼ частки квартири, що перебуває у нього на праві приватної власності», ‒ йдеться у повідомленні прокуратури.

На Львівщині двоє посадовців державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» не подали декларації про доходи, чим порушили Закон України «Про запобігання корупції». Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України. Як повідомляється, під час опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявлені зумисні неподання декларацій за 2016 рік заступником директора ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» та головним інженером (першим заступником директора держпідприємства).

На Львівщині оштрафовано працівника фіскальної служби за адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області. За участі прокуратури Львівської області Сихівський районний суд міста Львова визнав винним старшого державного ревізора – інспектора сектору податків і зборів з фізичних осіб одного із відділень Державної фіскальної служби у Львівській області у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Зокрема, прокуратурою за результатами опрацювання електронних декларацій, поданих на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції встановлено, що останній, без поважних причин, несвоєчасно подав е–декларацію.

Антикорупційний Форум Львівщини продовжує перевірки е-декларацій чиновників регіону і виявляє:

Ректор Національного Університету «Львівська Політехніка» Ю. Бобало та члени його родини володіють грошовими активами на суму більше 4,4 мільйони гривень (Запитання е-декларантам Львівщини 2017: керівництво НУ «Львівська політехніка»)

Голова Стрийської райдержадміністрації В. Зубрицький та члени його родини володіють більш ніж 5300 кв.м. нерухомості та 9,3 га земельних ділянок (Запитання е-декларантам Львівщини 2017: голови районних державних адміністрацій області)

Головний лікар Київського міського пологового будинку №3 у місті Львові Н. Гичка отримав більш ніж 80 мільйонів гривень позик від родини Дубневичів (Запитання е-декларантам Львівщини 2017: головні лікарі клінік міста Львова)

4) Звинувачена у хабарництві заступниця головного лікаря у Львові повернулася на роботу

Заступниця головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Наталія ван Доеверен, яку раніше звинуватили у хабарництві, повернулася на роботу. Про це вона сама повідомила на своїй сторінці у Facebook. Наталія ван Доеверен зазначила, що 20 липня суд відхилив клопотання про продовження терміну відсторонення її від посади.

5) У ДФС у Львівській області виявили 16 фактів корупційних правопорушень

Управління внутрішньої безпеки головного управління ДФС у Львівській області інформує, що впродовж січня-червня 2017 року в ході проведення заходів щодо запобігання та протидії корупції, в тому числі в рамках співпраці з іншими правоохоронними органами, виявлено 16 фактів вчинення кримінальних корупційних правопорушень.

Також працівниками управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Львівській області проведено 51 службову перевірку і розслідування, за результатами яких керівникам територіальних підрозділів ДФС області та митниці винесено 11 подань про усунення причин та умов, що призвели до виявлених порушень. За результатами проведених перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 працівників та винесено 134 офіційних застережень.

З початку цього року є вже 34 випадки, коли прикордонники Мостиського загону фіксують неправомірні пропозиції від подорожуючих за винагороду вчиняти ті чи інші протизаконні дії.

АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ